Kaikki pikalainoista

Posted by

Miksi lainoja on tarjolla niin montaa erilaista? Onko niillä sitten niin merkittäviä eroja, että näitä lainatuotteita on tarjolla netissä niin monella eri nimellä, ja termejä käytetään yhdessä ja sekaisin enemmän kuin päässä pysyy. Helpostihan siinä menee uusi lainaaja aivan sekaisin.

Monesti totuus onkin, että näitä termejä käytetään aivan sekaisin. Voidaan puhua pikalainasta, pikavipistä tai jopa pikaluotosta, vaikka puhuttaisiin aivan samasta asiasta. Toisaalta välillä voidaan käyttää samaa termiä, vaikka puhuttaisiin hyvin erilaisista lainoista. Tämän takia kannatttaakin olla tarkkana, minkälaista lainaa on mistäkin paikasta oikeasti saamassa.

Yleensä kuitenkin nämä termit ovat aika selkeitä, ja jaottelu kannattaa tehdä vain kahden pääluokan välillä, jotka ovat luotot ja muut lainat ja vipit.

Mitä ovat lainat ja vipit?

Lainat ja vipit ovat yleisnimityksiä lainoista, jotka maksetaan kerralla kouraan. Kun haet lainaa tai vippiä, oli se sitten pikalainaa, pikavippiä tai muuten vain lainaa netistä, maksetaan haettu summa aina kerralla suoraan tilillesi, kunhan hakemuksesi on käsitelty ja hyväksyttä. Koko summa tulee siis yhtenä könttänä sinulle ja jos haluat enemmän rahaa, täytyy sinun hakea uusi laina.

Lainoja on tarjolla monilla eri nimillä, mutta pika -etuliite kertoo yleensä sen, että laina on tarkoitettu otettavaksi lyhyeksi ajaksi, eli sen takaisinmaksuaika on aika lyhyt. Muuten lainoilla ei ole mitään virallisia määritelmiä, ellei sitten puhuta asuntolainoista tai autolainoista, jolle on aika tarkkaan yleensä määritelty, mitkä lainat kuuluvat näihin ryhmiin. Kuitenkin hyvä on huomata, että näissäkin lainoissa ainoa ero on periaattessa se, mikä on lainan vakuutena. Muutenhan ne ovat kummatkin ihan vain lainoja.

luottoa

Mitä sitten ovat luotot?

Luotot toimivat eri tavalla kuin lainat. Niissä koko summaa ei automaattisesti makseta sinulle kerralla, vaan lainaa voi nostaa luottotililtä monessa osassa, ilman että olisi tarvetta tehdä uutta lainahakemusta. Luotto toimiikin samalla tavalla kuin luottokortitkin, jossa saat käyttää sinulle myönnettyä luottoa niin paljon kuin haluat tiettyyn luottorajaan saakka. Jos haluat enemmän luottoa, joudut hakemaan enemmän luottoa. Jos et tarvitsekkaan niin paljon luottoa, ei sinun tarvitse tehdä mitään, sillä et maksa luottoa hakiessa netistä mitään kuluja siitä luotosta, vain siitä osasta luottoa jonka käytät rahana ulos. Samoin siis kuin luottokorttien kanssa.

Luotto onkin siis hyvä ratkaisu, kun et tiedä tarkkaan paljonko rahaa tarvitset. Sen avulla voit nostaa sitten rahaa juuri sen verran kuin tarvitset, eikä sinun tarvitse maksaa niistä lopuista mitään korkoja tai nostokuluja, kuten olisi pikalainan kanssa.

Tämän takia luottoja tarjotaankin yleensä juuri kulutukseen. Yleisiä nimityksiä ovatkin mm. käyttöluotto ja kulutusluotto. Luotot sopivat erityisen hyvin kulutukseen, koska silloin ei yleensä tiedetä tarkkaan, paljonko rahaa kuluu. Luottojen avulla pystyt säästämään kuluissa, jos rahat tulevat arkikäyttöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *